Ски сезонът в Пампорово продължава и през април

08 Mar, 2023

Пампорово отчита стабилен ски сезон и ръст на туристи на фона на предизвикателствата, свързани с метеорологичните аномалии и нетипично топлата зима, заяви изпълнителният директор Мариян Беляков.

Родопският курорт привлича все повече български туристи, както и посетители от Великобритания, Ирландия, Румъния, Турция, Гърция и Молдова.

Засиленият интерес от британците се потвърждава и от двойно увеличените заявки и записвания при чартърни програми за следващия сезон.

Условията за зимни спортове в курорта са прекрасни, като почти цялата ски зона е отворена и работи.

За да посрещне предизвикателствата на времето и даде възможност на туристите да карат повече, от тази зима Пампорово пусна в продажба нов вид неделна сутрешна лифт карта от 8:45 до 12:45 ч.

Картата ще важи само в неделните дни до края на сезона.

Сутрешната карта дава възможност туристите да карат повече в неделния ден преди напускане на хотелите.

Ски сезонът в Пампорово може да продължи до Великден, ако метеорологичните условия позволят поддържане на ски зоната, посочват от Пампорово.

Междувременно планираната реконструкция на триседалковия лифт в Пампорово се очаква да започне в началото на април и да продължи до средата на ноември, обяви Мариян Беляков.

Така старият триседалков лифт на Малина ще бъде реконструиран в последно поколение шестседалков лифт по същото трасе. С това очакваме да повишим капацитета на товароносимост на съоръжението повече от две пъти.

Този лифт ще обслужва едни от най-харесваните и най-натоварените писти в курорта, отбеляза той.

Това е ключова промяна за Пампорово, надяваме се всичко да бъде наред, за да може през следващия сезон да се радваме на тази изцяло нова линия. От 2700 до 3000 човека на час ще бъде капацитета на новия шестседалков лифт, посочи Беляков и уточни, че инвестицията в реконструкцията е огромна.

Шефът на Пампорово АД отбеляза, че занапред ще продължат да реконструират стари съоръжения с нови, защото това е политиката и бъдещето на планинския курорт.

 

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура