Сериозен ръст на туристите в Ягодинската пещера

09 Mar, 2023

Ръст с близо 30% на туристите, които са посетили Ягодинската пещера край Борино от началото на годината отчитат от Туристическо дружество Родопея.

Посетителите са предимно българи, които са предпочели Родопите за зимната си ваканция, сподели пред „Дарик” Сергей Генчев – уредник на пещерата.

Първите чуждестранни туристи ще бъдат от Израел, след това очакваме гости от Гърция и най-вече представители на скандинавските страни“.

За съжаление за изминалата година се регистрира спад на туристите в уникалната пещера, наименувана на намиращото се в близост родопско село Ягодина.

Изминалата 2022 година е по-слаба по посещаемост, спрямо предходната година, въпреки че тогава имаше пандемия. Може би през онзи период, родните туристи се задържаха в България поради липсата на алтернатива и имаше по-голям поток при нас. Миналата година беше доста слаба“, добави Генчев.

На този етап има и слаб интерес по сключване на граждански бракове в пещерата, която през годините са превърна и в привлекателно място за организиране на изнесени церемонии.

Има записани само две желаещи двойки, които организират сватбените си тържества през месеците май и август

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура