Грандиозен концерт за 30-ят юбилей на Общинския детски комплекс в Чепеларе

26 Apr, 2024

Юбилейното тържество на ЦПЛР ОДК Чепеларе се проведе на 25 април 2024 г. в НЧ „Родопска Искра 1880“ под надслов „30 години сбъдваме детски мечти“.

Водещи на богатата и пъстра програма бяха възпитаници от групата по театър с ръководител Сребра Илчевска.

Гостите в препълнения салон се насладиха на солови и групови изпълнения на групата за автентичен фолклор „Еньова китка“ с ръководител Феликс Бозов.

Танцов състав „Евридика“ в различни възрастови групи с ръководители Валентина Бозова и Милен Хаджиматев представиха танци от почти всички фолклорни области на България.

Гайдарски състав с ръководител Петър Янев изпълниха любими родопски гайдарски сюити.

Представиха се още и клавиристите Живко Петров (акордеон) и Васил Златилов (ел. клавишни инструменти) с ръководител Екатерина Попова- Силкова.

По традиция бяха изпратени завършващите тази година ученици, като вълнуващо и емоционално си размениха подаръци и цветя.

Празникът завърши с общ танц от 120 танцьори, които изпъстриха сцената на големия салон в НЧ „Родопска Искра 1880“.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев поздрави всички участници в настоящото тържество по повод 30-годишния юбилей на ОДК Чепеларе и отличи Екатерина Попова-Силкова – Директор на ОДК – Чепеларе с почетна грамота и плакет в знак на признателност и уважение за всеотдайната работа на институцията.

От името на жителите на община Чепеларе той изказа гордостта от постигнатото през тези 30 години като благодари на всички настоящи и бивши ръководители на Общинския детски комплекс за неуморната работа и любов, с която възпитават децата на Чепеларе.

„Вие сте нашият стожер в развитието и приемствеността на българските традиции, култура, изкуство и спорт“, допълни още Хаджиев.

Поздравителни слова поднесоха още Екатерина Петрова – Председател на Общински съвет Чепеларе, всички образователни институции в града, както и бивши възпитаници.

По случай 30 – годишният юбилей ЦПЛР ОДК Чепеларе са подготвили още един концерт, с който ще зарадват жителите и гостите на Чепеларе, който ще представят на 18 май /събота/ от 11:00 часа на площад „Олимпийски“.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура