Лифтовете в Пампорово ще работят до 26 септември

14 Sep, 2021

Туристическият сезон в Пампорово продължава, като лифтове №1 и №2 ще работят всеки ден от 9 до 17 часа до 26 септември включително, информират от Туристическия център в курорта.

Приключенски парк Язовира и атракционите в него работят всеки петък, събота и неделя от 10 до 19 часа.

Велопарк Пампорово и вело гардероба на плац Студенец работят всеки ден, а този уикенд по трасето за спускане на Мечи чал предстои последното състезание за сезона.

Кулата Снежанка работи всеки ден, а гледката от върха е все така страхотна.

Приключващият летен сезон показа, че Пампорово отново се разгръща като дестинация за лечебен туризъм, коментират от Пампорово. От дружеството определят летния сезон като успешен със засилен интерес към планината и новите лечебни програми, които развиват отново курорта като място за климатотерапия и превенция на здравето.

Климатолечебни комплекси, горски терапии и иновации в хотелски комплекс Перелик са основните акценти в лятната програма в Пампорово.

В крак с все по-нарастващата необходимост от грижа за здравето и стимулиране на имунитета, Пампорово възражда дългогодишната си история да посреща туристи като климатолечебен център, посочват от Пампорово.

Изцяло иновативна програма за лечение и горска терапия стартира в курорта в началото на летния сезон, базирана на уникалните за региона природните ресурси, използвайки ги за възстановяване, укрепване и подсилване на имунната система, в съчетание с високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина, спокойствие и релакс в Родопите.

През есенните месеци Туристическият център в курорта ще работи, предлагайки разнообразен избор от различни пешеходни и вело турове, екскурзии и други активности на открито.

За допълнителна информация не се колебайте да се свържете с Туристическия център във Facebook, на място в центъра или на телефон 070017702.

За предстоящия зимен сезон курортът запазва тенденцията в посока дигитализация на услугите чрез закупуване или презареждане онлайн на лифт карти и ски пакети директно през сайта на Пампорово.

 

Пампорово е номиниран в конкурса на Word Ski Awards за най-добър ски курорт в България за 2021 г.

Победителите в престижния конкурс, който е обявен за „Оскарите на туристическата индустрия”, ще бъдат определени чрез онлайн гласуване, което ще продължи до 31 декември.

Пампорово приканва многобройните си посетители да подкрепят любимия си курорт тук:   https://worldskiawards.com/vote/pamporovo-2021 .

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура