Неделино се сдоби с ново спортно игрище

02 Jun, 2020

Неделино се сдоби с ново спортно игрище и нова детска площадка. Лентата на новооткритото съоръжение прерязаха кметът на община Неделино Боян Кехайов, Председателят на общински съвет-Неделино, Главният архитект и представител на фирмата изпълнител.

Реализацията на проекта е със средства отпуснати чрез Постановление на Министерски съвет през миналата година, като общата стойност на строителните дейности възлизат в размер на 130 000лв.

Пред присъстващите на официалното откриване на мероприятието, кметът на община Неделино подчерта, че това е дългоочаквано събитие за всички жители на нашия град, тъй като за проекта се говори от много години и въпреки обещанията, досега съоръжението не е било реализирано.

Той допълни, че обектът е минал през много препятствия, включително съдебни претенции за терена, подаване на жалби, с цел спиране и забавяне на строителните дейности и др., но въпреки всички тези недоброжелатели, това съоръжение е вече факт.

На всички присъстващите деца бяха раздадени лакомства, осигурени от нашата съгражданка Жана Какалашева – управител на фирма „Шугар Ленд ООД“ гр.София.

По този начин децата на Неделино получиха като подарък на 1 юни най-новата си придобивка, а именно комплексно, спортно и детско съоръжение.

В завършека на словото си кметът на община Неделино Боян Кехайов подчерта, че и за в бъдеще ще работи в интерес на своите съграждани, като след церемонията на новооткритият обект, веднага извърши проверка на новоизграждащата се детска площадка в двора на ДГ „Пролет“ по проект „Красива България“.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура