Мелемов връчи събраните средства от инициативата „Календар на община Смолян”

13 Jan, 2022

Кметът Николай Мелемов връчи събраните средства от инициативата „Календар на община Смолян -2022 г.” на бащата на Александър – Тодор Сираков.

Средствата, както вече оповестихме, са в размер на 18 130 лв.

Благодаря на всички хора от Смолян и страната, които бяха съпричастни към каузата и закупиха календара на община Смолян.

С дарените от тях средства, семейството на Александър ще закупи устройство за изкачване на стълби, което ще направи по-пълноценен живота на прекрасното момче. Той е наше дете и затова може да разчитате на помощ, която не приключва с тази инициатива. Винаги сме насреща да помогнем с каквото можем, каза Мелемов пред бащата.

Изказваме и нашата благодарност към Вас, г-н Мелемов, за организираната благотворителна инициатива и всички хора, които се включиха в нея и дариха средства за нашия Александър. Благодарим за добрината, която срещнахме. Както каза съпругата ми, Силвия чудеса се случват всеки ден. За нашето семейство тази любов и съпричастност, която срещнахме от толкова много хора е чудо. Това ни дава сили и кураж да продължим напред, каза развълнуваният баща.

Александър Сираков е на 15 години, диагностициран е с ДЦП, епилепсия и спастична пареза на краката. До този момент момчето е претърпяло 12 операции, но не може да ходи. За нас е все по-трудно да го извеждаме навън, защото живеем в блок и трябва, да го пренасяме на ръце през стълбите.

Нуждаехме се от мобилно устройство за изкачване на стълби за хора в инвалидни колички, защото животът на Александър ще е много по-пълноценен и няма да се налага да стои вътре по цял ден . Затова тази помощ ни е изключително ценна, обясни Тодор Сираков.

Община Смолян благодари на всички, които показаха съпричастност към благородната кауза, както и на авторите на снимките, които ги предоставиха безвъзмездно за изработването на календара.

Общинската управа изказва благодарност и към всички хора, фирми, търговски обекти, учреждения, цехове и образователни институции, които се отзоваха да продават календара с благотворителна цел.

За четвърта поредна година тази инициатива ни дава надежда, че в колкото и трудни времена да живеем, доброто и съпричастността могат да случват чудеса.

Предстои стартирането и на петото издание на инициативата – „Календар – 2023 г. на община Смолян.“

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура