Момчил Николов: ОУ „Иван Вазов“ винаги е било пример за Община Смолян

26 Apr, 2024

С много инициативи беше изпъстрена богатата на събития “Вазова седмица”, посветена на 45 години от създаването на ОУ „Иван Вазов“ – Смолян.

В тях се включиха ученици, преподаватели и родители.

Секретарят на Община Смолян Момчил Николов поздрави учениците, преподавателите и родителите в ОУ „Иван Вазов” – Смолян по повод 45 години от създаването на иновативното учебно заведение.

„Със своите здрави традиции, динамично настояще и перспективно бъдеще, ОУ „Иван Вазов“ винаги е било гордост и пример, както за Община Смолян, така и за Среднородопския регион. Учители и ученици вземат мъдростта на времето и смело прекрачват прага на съвремието, с всичките му новости и предизвикателства“, посочи в словото си Николов.

Той пожела на всички здраве, нови постижения и сполука във всяко начинание. На учениците да носят с гордост идеалите и родолюбието на своя знаменит патрон Иван Вазов.

Поздрави по повод годишнината на училището отправиха председателят на Общинския съвет Димитър Кацаров и Теодора Щерева, ст.експерт в РУО –Смолян.

Вълнуващо слово произнесе и директорът на учебното заведение Росица Лакудова.

Тя посочи, че 45 години са достатъчно, за да преминат хиляди ученици през училището и да оставят своя принос към неговото развитие.

Многобройни са постиженията на младите вазовци в областта на образованието и обучението, културата, изкуствата и в спорта.

„През тези учебни години учениците ни представяха училището ни и област Смолян достойно в националните етапи на олимпиади и състезания, организирани от МОН. Гордеем се с класираните ученици на национален етап във всички предметни области. ОУ „Иван Вазов“ е официално признато на европейско ниво като модел за подражание и успешно си партнираме в европейски проекти“, обяви Лакудова.

Тя припомни, че от 2017 г. учебното заведение е първото иновативно училище в Смолянска област.

В него традициите и новаторството се вплитат в единство.

Във училището всяко поколение е възпитавано в родолюбив вазовски дух, най-добрата школа по нравственост, за което Лакудова благодари на всички учители – настоящи и бивши за техните усилия, старания и всеотдайност.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура