Пампорово АД ще прави балнеолечебен комплекс край родопското село Беден

23 Aug, 2021

Пампорово АД ще строи балнеолечебен комплекс край девинското село Беден, съобщи за TravelNews Мариян Беляков, изпълнителен директор на дружеството.

Инвестиционното намерение вече е минало съгласувателни процедури в Министерството на околната среда и водите.

Идеята е балнео комплексът да предлага водни процедури за подпомагане на лечението на клиенти, водно-терапевтични процедури за укрепване на имунната система, профилактични масажни и ванни терапии за облекчаване и разпускане па тялото.

Проектът планира изграждане на 14 топила в отделни помещения или с отделно обособени външни зони, разделени от парково озеленяване.

Инвеститорът смята да подменя непрекъснато водата в топилата, за да може да се използват в максимална степен лечебните й свойства с цел също и подобряване на хигиенно-санитарните изисквания.

Освен топилките и малки басейни, проектът предвижда изграждане на 4-5 двустайни бунгала за масажни, физио/кинезитерапевтични и индивидуални ванни процедури. Всяко бунгало ще разполага с две помещения с вани и масажни легла за процедури с общо санитарно помещение за преобличане и къпане. Планира се да има ресторант тип снек бар с около 54 места на закрито и тераса с допълнителни 24 места.

До него в обща сграда ще се разположат административният блок, състоящ се от рецепция, складове, помещения за персонала, магазини и други, а на второ ниво ще се изградят 5 хотелски двойни стаи и 2 хотелски апартамента със самостоятелни вани.

Паркингът е планиран да бъде с капацитет за над 20 автомобила. Планира се комплексът да се захранва с минерална вода от находище „Беденски минерални бани“, които са собственост на община Девин, като необходимото количество е около 1,5 литра в секунда, информира Actualno.com

През юли Пампорово АД обяви, че започват да правят лечебен туризъм, който включва климатолечение, горска терапия, възползване от йонизацията на въздуха и фитонициди.

В програмите се въвежда и нова хранителната добавка „Тера Окси”, която е съвместна разработка между фонда CSIF (собственик на “Пампорово” АД) и “Елфи Тех“. Тя ще бъде използвана в лечебните програми. Добавката е нова и вече има регистрация и одобрение за ползване.

Пампорово е номиниран в конкурса на Word Ski Awards за най-добър ски курорт в България за 2021 г.

Победителите в престижния конкурс, който е обявен за „Оскарите на туристическата индустрия”, ще бъдат определени чрез онлайн гласуване, което ще продължи до 31 декември.

Пампорово приканва многобройните си посетители да подкрепят любимия си курорт тук:   https://worldskiawards.com/vote/pamporovo-2021 .

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура