Прекрасни условия за почивка в Пампорово с прохладната прегръдка на Родопа планина

30 Jul, 2021

Условията за семейна ваканция и летен туризъм в Пампорово са прекрасни. Родопският курорт е топ дестинация за бягство от летните горещини в прохладната прегръдка на планината.

Сутрешна гимнастика, водна аеробика, Nordic walking, горска терапия, вело и пешеходни турове са акцент в лятната програма. Туристите получават и информация какви билки и горски плодове могат да открият по различните маршрути.

Горската терапия в Пампорово съчетава целебните свойства на чистия планински въздух, съдържащ “естествените антибиотици на природата”- фитонциди и отрицателна йонизация, разходки и движение сред природата, здравословна храна, СПА процедури и релакс.

Хитово предложение в Пампорово това лято са разходките с електрически планински колела, с които летовниците могат да обиколят редица места за кратко време почти без усилия.

Пампорово обяви седмична активна програма, достъпна за всички гости на курорта през летния сезон

Курортът предлага сутрешна гимнастика, избран пешеходен тур с вариация на лека и средна трудност преди обяд и вело тур или водна аеробика в следобедните часове.

В четвъртък дните се запълват изцяло от избрана екскурзия за деня, която започва в 09:30 часа и включва транспорт и водач до избрана дестинация в Родопите.

Активностите на открито помагат в борбата срещу стреса и тревожността, както и подобряват концентрацията и креативността. Наред с всички останали ползи, физическата активност подобрява настроението и съня, уверяват от планинския курорт.

Районът е изключително благоприятен за летен туризъм и горска терапия, а високите нива на отрицателна йонизация, фитонциди, чист въздух, тишина и спокойствие подобряват физическото и психическото състояние, посочват от Пампорово.

Пампорово е номиниран за най-добър ски курорт в България

Пампорово е номиниран в конкурса на WordSkiAwards за най-добър ски курорт в България за 2021 г.

Победителите в престижния конкурс, който е обявен за „Оскарите на туристическата индустрия”, ще бъдат определени чрез онлайн гласуване, което ще продължи до 31 декември.

Пампорово приканва многобройните си посетители да подкрепят любимия си курорт тук: https://worldskiawards.com/vote/pamporovo-2021 .

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура