Сачева: Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици

18 Jan, 2021

Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици. Това заяви социалният министър Деница Сачева в студиото на “Здравей, България” по NOVA.

Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната. Възможно е стъпково отваряне на нещо ново на всеки две седмици. Тези действия предстои да бъдат изяснени тази седмица, заяви социалният министър Деница Сачева.

Тя допълни, че се получават различни предложенията относно отварянето на обектите. „Има идеи да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Може би, от средата на месец февруари ще отворят ресторанти и заведения на територията на големите градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко”, допълни Сачева.

За нея е важно да се внимава и е необходимо да се намери балансът между ниската степен на заболеваемост и това да има повече ваксинирани и оздравели.

„Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се повиши броят на новозаразените и да се наложи отново да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати”, каза министърът, като поясни, че не се планира затварянето да продължи до датата на парламентарния вот – 4 април.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура