Община Смолян осигурява средства за образователния процес на деца в нужда

31 Aug, 2020

Община Смолян защити проект за подпомагане на образователния процес на учениците, настанени в двата центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в кв. Каптажа и кв. Устово и в Дома за деца, лишени от родителска грижа (ДДЛРГ) „Катя Ванчева“ – с. Широка лъка по Целева програма за подпомагане на образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип и ДДЛРГ на Фонд „Социална закрила“.

По проекта ще бъдат закупени настолни и преносими компютри, таблети и мултифункционални устройства, които ще се използват от учениците, настанени в социалните услуги, с цел да се подпомогне работата им по време на редовния обучителен процес, както и в случай на извънредни ситуации и дистанционна форма на обучение.

В резултат от изпълнението на проекта се очаква да се осигурят условия за непрекъснат образователен процес за децата и младежите, настанени в центровете за настаняване от семеен тип и домът за деца лишени от родителска грижа в община Смолян.

По този начин те ще получат равни условия с връстниците си и ще имат възможност да усвоят в по-голяма степен учебния материал, да подобрят уменията си за работа в дигитална среда, което ще повиши шансовете им за успешно завършване на учебната година, за някои от тях – успешно завършване на степен на образование и придобиване на професионална квалификация по професия. Всичко това ще доведе до по-добро социално включване за децата и младежите от най-уязвимите обществени групи.

Проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила“ по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност, от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура