Волейболният Родопа с онлайн тренировки заради извънредното положение

19 Mar, 2020

Заради извънредното положение в страната и ограничения в спортната зала в Смолян, волейболен клуб Родопа – Смолян въведе онлайн тренировки.

Всеки треньор на различните възрастови групи в школата на клуба е изготвил програми за индивидуални тренировки, като се поставят и задачи под формата на предизвикателства, като дадените спортисти трябва да направят определен брой лицеви опори, отскоци, упражнения за гръб и корем, като те съответно трябва да ги запишат с телефоните си на видео и да ги изпратят на треньорите си, с които клипове да докажат изпълнението на задачите. Това съобщи пред Дарик треньорът на представителния тим на Родопа Иван Фисински.

На този етап предизвикателствата се приемат много добре от спортистите, като в онлайн тренировките се включват и бивши състезатели на отбора, за да дават пример на подрастващите. Изпълняването на задачите за поддържане на спортна форма се изпълняват във време, което не пречи на училищните онлайн занимания.

Всеки волейболист сам избира времето на упражненията, прави си записа, като отново членове на семейството се включват в помощ на това и съответно изпраща записа на треньора си.

Съответно всеки ден във Фейсбук страницата на клуба треньорите качват различните предизвикателства към конкретни играчи и под формата на забавления се провеждат и дистанционните тренировки.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура