Пампорово ще отбележи Световния ден на снега с много игри и забавления

16 Jan, 2020

На 19 януари в курорта Пампорово се организира празник за Световния ден на снега. Подготвени са множество забавни игри за малки и големи, подаръци и топли напитки.

Всички гости могат да посетят съоръжението за ски и сноуборд, където да получат уроци за практикуване на тези зимни спортове.

Около 100 000 туристи са преминали през Пампорово от началото на ски сезона. Курортът отчита ръст на броя на туристите от 9%, като очакванията са за по-голямо повишение до края на сезона. От “Пампорово” АД прогнозират силен зимен сезон, смятайки по резултатите от първите седмици, както и по данните за резервациите.

Почти всички писти в ски зоната са отворени, условията за ски са отлични. Хотелите в комплекса работят с над 90 на сто заетост на легловата база месечно, а резервациите за уикендите до края на март са почти 100%. С голям интерес се посрещат новостите за този зимен сезон – новият СПА център в хотел “Перелик” и културната програма. Над 5000 са посетителите в СПА центъра от откриването му в края на декември, уточняват от “Пампорово” АД.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура