Рожен Експрес има нов собственик

06 Aug, 2019

Мажоритарният акционерен дял на „Феста Холдинг“ АД в най-голямата фирма за автобусен транспорт в Смолян „Рожен Експрес“ АД е бил продаден.

Купувач е „Терис Къмпани“ АД за сумата от близо 5,5 млн. лева – по 8,41 лева за брой акция, става ясно от годишния финансов отчет на дружеството. Продавачът „Феста Холдинг“ е собственост на Петя Славова – мажоритарен акционер в „Инвестбанк“.

За няколко последователни години автобусният превозвач, който покрива 100% от транспорта до селата в Смолянска община, 80% от извънградските превози и 50% от градския транспорт в областния град, калкулира загуба. Конкретно за 2018 загубата му възлиза на 281 000 лева.

Интересно е обаче не само кой стои зад продавача, а и зад купувача на мажоритарния акционерен дял като миноритарният се притежава от община Смолян, информира Actualno.com

„Терис Къмпани“ АД е регистрирана в София. Основният акционер в нея е „Терис Ентърпрайз Корп.“ с регистрация в Белиз. Тя е собственик на 4,3 млн. акции в дружеството (99,84%) и притежание на британския гражданин Майкъл Патрик Дуен. Малък брой акции – общо 6870 броя са притежание на 180 души, като най-младият от тях е на 38 години, а най-възрастният на 105 г.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура