Разкриха кой изрисува сградите на Съдебната палата и общината в Смолян

25 Apr, 2018

Криминалисти разкриха извършителите, изрисували сградите на Съдебна палата и Общинска администрация в Смолян.На 16.04.2018г. е получен сигнал от председателя на Окръжен съд – Смолян, в който се сочи, че в началото на м.април 2018г., неизвестни лица са рисували с червен и розов спрей надписи /графити/ по сграда на Съдебна палата – Смолян.

По случая е заведена преписка. Два дни по-късно, на 18.04.2018г. е получен сигнал и от зам. кмет на община Смолян, че в началото на м.април 2018г., неизвестни лица са рисували с червен и розов спрей надписи /графити/ по административната сграда на общината. От проведените ОИМ е установено, че общо изрисуваните надписи са 56 бр., които са по фасадите на сградите на общината и Съдебна палата. Извършителите на деянията са установени. Това са А.В.Х. на 18 години от Смолян, и трима непълнолетните, съответно момче на 17 години, двама 15- годишни, всички от Смолян.

В хода на извършваните проверки по преписките е установено, че същите момчета са рисували и по сградата на бившето „МИП“ и съседни сгради, както и по павилион за плодове и зеленчуци на ул.“Евридика“ в Смолян. Родителите на четиримата младежи са запознати със случая и е получено уверение от тяхна страна, че нанесените щети ще бъдат отстранени.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура