Представят Родопите като туристическа дестинация на Международно изложение

16 Oct, 2017

Възможностите на Родопите за балнеоложки и културно-исторически туризъм ще бъдат представени като основна тема на предстоящото 14-о Международно туристическо изложение “Планините на България- гостоприемство в четири сезона”, съобщиха организаторите на форума.
Изложението ще се състои от 18 до 21 октомври в залите на Родопския драматичен театър в Смолян. Международно участие на изложители от пет европейски държави и фокусиране върху многообразието на туристически продукти в район Родопи са новите моменти в тазгодишното издание на форума. Събитието се организира от новоучредената Организация за управление на Туристически район Родопи със съдействието на Община Смолян и под егидата на областния управител Недялко Славов, предаде БТА.
Със свои щандове на изложението ще се покажат туристическите центрове Варна, Велико Търново, Елена, Смолян, Девин, Велинград, Кърджали и др. Дискусионната част на форума ще се насочи към туристическото райониране на страната, както и към потенциала на Родопите в областта на балнеологията и културно-историческия туризъм. Николай Овчаров ще представи презентация “Маршрути за културен туризъм в планините на България”. Дрон филм фест “Планините на България” ще илюстрира туристически забележителности от планински дестинации, заснети от птичи поглед. Гостите на изложението ще имат възможност да се запознаят с Момчиловата крепост и новия Термален аква парк в Девин.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура