Община Чепеларе ще помогне финансово на потърпевшите от пожара

27 Mar, 2023

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев коментира ситуацията след пожара, който засегна апартаменти в жилищна сграда, намираща се в родопския град.

“На първо място се радвам от сърце, че всички живущи в опожарената сграда са евакуирани здрави и невредими, защото това е най-важното, всичко материално е поправимо!”, сподели Хаджиев.

Той благодари на екипите от службите на пожарна безопасност Чепеларе, Пампорово и Смолян за своевременните адекватни действия, защото благодарение на тях е спасен и съседния имот.

При цялата си съпричастност към потърпевшите семейства, сега може да се отбележи важността на застраховането и законосъобразното отглеждане на животни в селскостопански сгради, при спазването на всички мерки за безопасност, заяви градоначалникът.

Причините за пожара са в процес на доизясняване, но по мнение на очевидци първо се е запалила именно една от бараките, в които са се отглеждали животни. Безопасността на всички жители на общината е от първостепенно значение за нас, посочи кметът на Чепеларе.

Родопчани сме известни със своето добродушие и в моменти на нужда сме доказвали многократно, че умеем да сме заедно и да си помагаме. Вече са поставени кутии за набиране на средства в сградата на Община Чепеларе, Пощата, в повечето хранителни магазини и други търговски обекти, отбеляза Хаджиев.

На предстоящата сесия на Общински съвет в четвъртък – 30.03.23г. ще бъдат гласувани сумите, които ще бъдат отпуснати на потърпевшите семейства, както и възможността за настаняването на нуждаещите се в общинско жилище, поясни кметът.

На този етап всички са отседнали при близки роднини. В Завода за ски и Читалището в Чепеларе също са поставени дарителски кутии, увери той.

„Призовали сме всички фирми за дървен материал в района също да помогнат, за да започне възстановяването на сградата. И се надяваме с всеобщи усилия да успеем да помогнем на потърпевшите. Най-важното е, че хората са живи и здрави!”, каза в заключение кметът на Община Чепеларе.

СПЕЦИАЛНО ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА СЕМЕЙСТВАТА, ПОТЪРПЕВШИ ОТ ПОЖАРА В ЧЕПЕЛАРЕ:

Банка ДСК

IBAN BG82STSA93000029793037

BIC STSABGSF

НИКОЛА ИВАНОВ БОЧУКОВ

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура