Община Чепеларе с принос за чартърните полети между Пловдив и Истанбул

19 Feb, 2023

10-годишните съвместни усилия на екипа на летище Пловдив и на общините Чепеларе, Родопи и Пловдив дадоха своя резултат, след като се осъществи първия чартърен полет до летище Пловдив от Истанбул.

Така официално бе даден старт на редовната линия между двата града, обяви Община Чепеларе.

„Вследствие на помощта на Фонда за развитие на летище Пловдив, в чийто Управителен Съвет влизат общините Чепеларе, Родопи и Пловдив се даде възможност тази линия да се осъществи“, сподели за Община Чепеларе Дойчин Ангелов – настоящ Председател на Съвета на Директорите на летище Пловдив и бивш Изпълнителен Директор на летище Пловдив до 2013г.

“Сега работим усилено и за линията Пловдив- Анталия”, допълни още той.

С тържествена церемония посрещнаха първия редовен полет от Истанбул на летище Пловдив. Самолетът на авиокомпания Pegasus Airlines кацна на летището минути след 16 часа. С това бе даден стартът на полетите между летище Пловдив и летище Сабиха Гьокчен.

Това е голяма стъпка напред в правилната посока, от която гореописаните общини ще бъдат пряко облагодетелствани.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев благодари на Дойчин Ангелов за добре свършената работа и сподели, че това ще се отрази положително на туризма в региона.

Сред гостите на събитието бяха заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, посланикът на България в Турция Ангел Чолаков, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на Община Родопи Павел Михайлов, както и представители на авиокомпанията, местната власт и официални лица от Турция.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура