Марин Захариев поздрави малките полицаи от Второ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”

17 May, 2016

IMG_0019Зам.-кметът Марин Захариев  присъства на  тържественото откриване на    Детското полицейско управление  във Второ ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” в Смолян. 20 ученици  в рамките на две години   ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства в къщи, в училище, на улицата, в планината. Децата  ще усвоят своите права и отговорности пред обществото, работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.  „ Пожелавам ви успех в тази национална инициатива. Трябва да сте горди,  защото от град Смолян само вашето училище се включи в нея. Сигурен съм, че  резултатът от обучението ще е положителен, защото благодарение на професионализма на нашата полиция,  Смолян е един спокоен и сигурен град ”, каза в приветствието си към малчуганите Захариев.IMG_0013

Малките полицаи бяха поздравени и от  директора  на училището Никола Колев и началника  на сектор „Криминална полиция” в ОД на МВР Слав Крумов. Малучганите положиха клетва и получиха униформата си на полицаи.

Споразумение за взаимопомощ и съдействие в рамките на превантивната програма подписаха Колев и Крумов.

Служители от ОД МВР – Смолян от различни структури ще участват в обучението на доброволците и координация с ръководствата на училищата.

IMG_0017Целта на Програмата е ранна превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностното отношение към законите на страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации, изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност, стимулиране на принадлежност и инициативност, повишаване доверието към полицията.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура