Кметът Янчев: Община Златоград е все още място за спокойно отглеждане на деца

04 Aug, 2022

Снощи, във времето от 22:00-01:00 ч., по моя инициатива, бяха извършени проверки в град Златоград, село Долен и село Старцево относно спазване на обществения ред. Това заяви кметът на Златоградска община Мирослав Янчев.

Служителите на Община Златоград и РУ на МВР Златоград имаха възможност, без предварителна организация и в неформална среда, да разговарят с младежи от населените места за спазване изискванията на Закона за закрила на детето и Наредба N1 за осигуряване на обществения ред в община Златоград.

Актуалната тема за цялата общественост – употребата на газ (Диазотен оксид) от лица под 18-годишна възраст, е сред нещата които вълнуват и нашите деца, посочи Янчев.

Разяснена им беше настъпващата забрана за употреба, както и вредата от нея, а изразеното критично отношение от младежите ми дава вяра, че ще успеем да минимализираме случаите на разпространение.

Като кмет съм щастлив, че Община Златоград е все още място за спокойно отглеждане на деца и живеене. Пред мен и моя екип стои целта да положим максимални усилия това да продължи и напред.

Доволен съм, че и спортните ни площадки и съоръжения се използват по предназначение от младежите и в тези часове, отбеляза кметът.

Убеден съм, че всеки вложен лев в спорт си заслужава. Това е ефективната превенция срещу опасностите от всякакъв вид зависимости и нови изкушения, които за съжаление стигат и до нашите деца, добави Янчев.

Съвместните проверки ще продължат, като освен сред децата от вчера започнахме и разяснителна кампания сред собствениците на нощни заведения за въвеждащата се забрана за предлагане на газ (N₂O) на непълнолетни, посочи Мирослав Янчев.

Искрено призовавам всеки, които има информация за предлагане, на каквито и да е вредни вещества на деца, да подава сигнали в РУ Златоград или на дежурен в община Златоград.

Тази борба е обща за всички нас – институции, родители и гражданско общество, допълни кметът на Златоград.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура