Дариткова се отказва само от участие на предстоящите избори

14 Oct, 2021

Отказвам се само от участие в кандидат депутатската листа в изборите за 47-мо Народно събрание. Но оставам председател на общинската структура на ГЕРБ в Смолян, както и член на Изпълнителната комисия на партията.

Тоза заяви д-р Даниела Дариткова в интервю пред Clinica.bg

Винаги съм твърдяла, че не съм професионален политик и заниманието с политика е временно, рано или късно ще продължа да упражнявам само лекарската си професия, отбеляза Дариткова.

Последните две народни събрания, в които участвах, бяха изключително непродуктивни. В период на сериозна здравна криза се занимаваха с всички друго, само не и с решаване на конкретните проблеми на сектор здравеопазване и българските граждани. Затова смятам, че в този момент моите лекарски умения са далеч по-полезни на хората, защото ситуацията е изключително тревожна с коронавирусната инфекция, подчерта д-р Дариткова.

Тя смята, че обществото ни е дълбоко разделено и фрагментирано и след тези избори не очаква да има консолидирано мнозинство в следващото НС.

Дано да се намери обединител, който да застане с лидерска позиция и да насочи вниманието на избраните народни представители, така че да се занимават с кризите в България, заяви Дариткова.

Според нея решенията, които се взеха за оптимизиране на достъпа на пациентите до медицинска помощ не съответстват на реалността.

Имам предвид КОВИД-зоните, които се оказаха, че имат изключително ограничено представителство на територията на страната. На много места изобщо липсват такива, поясни Даниела Дариткова.

За да се постигнат промени в системата на здравеопазването, е нужно съгласие, а не съм оптимист, че в един фрагментиран парламент то може да се постигне. Изкушението да се трупат дивиденти от здравеопазването е много голямо и много политици му се поддават, допълни още д-р Дариткова.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура