Изтъкнати медицински специалисти проведоха безплатни прегледи в Неделино

11 Oct, 2021

В Неделино се проведе среща на 40 членна делегация от водещи имена и специалисти в областта на медицината в България по инициатива на Община Неделино и доц. д-р Андрей Кехайов- Президент на югоизточно-европейски медицински форум и почетен гражданин на общината.

На срещата присъства и кметът на Смолян Николай Мелемов.

Идеята за тази среща бе да представим Неделино и общината, да чуем опит и да споделим мнения за проблемите, които стоят пред населението на малките общини в областта на социалните грижи и здравеопазването, заяви кметът на родопския град Боян Кехайов.

Безспорно, обединени, че най-важните стъпки за опазване живота и здравето на хората са превенциите, редовните профилактики и скринингът, в рамките на целия съботен ден, голяма част от медиците и техните екипи извършиха редица безплатни прегледи на хората от Неделино, като акцент този път бяха гинекологичните консултации от лекари от “Майчин дом” и Клиника “Щерев”, отбеляза кметът.

Благодарен съм на всички специалисти, които консултираха населението на Неделино и в областите: ендокринология, ортопедия, дерматология, като общият брой на прегледаните е 160 човека, посочи още Кехайов.

Кметът на Неделино сподели във Facebook малка част от имената на специалистите с големи сърца, които гостуваха, оказаха медицинска подкрепа и изразиха готовност да го правят и в бъдеще!

Това са:

Проф. д-р Атанас Щерев- Собственик и управител на Клиника “Д-р Щерев”-виден специалист в областта на репродуктивното здраве, /гинекология/;

-Проф. д-р Иван Костов-Управител на Университетската болница “Майчин дом” София, /гинекология/;

-Проф. д-р Тодор Черкезов-Управител на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски”, гр.Кърджали /дерматология/;

Д-р Константин Сапунджиев-Управител на МБАЛ “Панталеймон”, гр.Пловдив, /трудова медицина/;

-Доц. д-р Нигяр Джафер- Преподавател във Факултета по обществено здраве към Медицински университет-София, / гинекология/;

-Проф. д-р Красимир Гигов- Изпълнителен директор на Български червен кръст;

-Доц. д-р Пламен Попиванов-Началник на Отделение по Клинична дензитометрия и костни метаболитни заболявания в УМБАЛ “Александровска” София, специалист в областта на ендокринологията и вътрешни болести;

-Д-р Атанас Атанасов-Изпълнителен директор на Университетска болница “Александровска” София, /хирургия/;

-Румен Сербезов-бивш управител на МБАЛ “Токуда болница София”

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура