Изложба „Европейската живопис говори за Европа” представят в Смолян

25 Nov, 2019

Изложба „Европейската живопис говори за Европа” откри Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян съвместно с Областна администрация – Смолян по проект на Областна администрация в рамките на „Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз”. Изложбата е подготвена от отдел „Изкуство”.

В настоящата изложба са представени творби на известни художници като Владимир Димитров – Майстора, Албрехт Дюрер, Франциско Гоя, Клод Моне, Ренбранд, Джон Констабъл и др. художници от страни, членки на Европейския съюз.

Показани са 26 репродукции, 70 листови графики, над 25 албуми и периодични издания на различни езици. Всички материали, включени в изложбата, са от фонда на Регионална библиотека „Николай Вранчев”. Преобладава пейзажната и портретната живопис.

Целта на изложбата е популяризиране на културното наследство на Европа, чрез живописта на художниците. Представените информационни табла разкриват ролята на изкуството за културното многообразие.

На откриването на изложбата присъстваха ученици от Художественото училище в Смолян, много представители на културни институции, любители на художественото изкуство, читатели на библиотеката и др.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура