В Смолян откриват областен център по безопасност на движението

21 Oct, 2019

Община Смолян, Регионалното управление на образованието и ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ ви  канят на откриването  на Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата, което ще се състои на 21 октомври т.г. от 11.00 ч. в сградата на училището.

На събитието ще присъстват депутати,  Анжелина Тотева – зам.-председател на Държавната агенция „Безопасност на движение по пътищата“, вр.и.д. кмет на община Смолян, инж.Мариана Цекова,  Мария Семерджиева –началник РУО – Смолян, директори на образователни институции и директора на ОД на МВР Николай Димов.

Изграждането на центъра е с подкрепата на Община Смолян. Той  ще се използва от учениците от І – VІІ клас на територията на област Смолян. В него ще се провежда изнесено обучение по безопасност на движението по пътищата с цел създаване на трайни умения и предотвратяване на възникнали инциденти с участието на ученици.

Центърът  се състои от площадка по безопасност на движението, с необходимите знаци и светофари. Закупени са електромобил, мотопеди и велосипеди. Оборудвани са три специализирани кабинета с компютърна техника и подходящи дидактични материали.

Изграждането на Областния  център за обучение по безопасност на движението по пътищата – гр. Смолян е на стойност 154 779 лв.,  осигурени от Министерството на образованието и науката и е първият по рода си функциониращ такъв.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура