Всички училища в Смолян официално откриха новата учебна година

16 Sep, 2019

Новата учебна 2019 /2020 г. беше открита официално във всички училища на община Смолян. Тържествата започнаха с издигане на националния флаг на пилоните на образователните институции. Целият ръководен екип на общинската администрация участва в откриването на първия учебен ден.

„Щастлив съм, че на този вълнуващ ден съм в родния квартал Райково, както и че двете детски градини, ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ППМГ „Васил Левски“ са реновирани и инвестициите в сферата на образованието продължават“, каза в словото си при откриването на новата учебна година във Второ ОУ зам.-кметът Марин Захариев.

Той посочи, че дворът на училището ще бъде асфалтиран съвсем скоро със средства от образователното министерство, а община Смолян ще продължи да обновява материалната база. Захариев поздрави първокласниците и всички ученици, ръководството на училището и родителите. Той им пожела с лекота да усвояват знанията, с уважение да се отнасят към учителите, да се забавляват и спортуват в обновената база.

На тържеството присъстваха областният управител Недялко Славов, началникът на РУО в Смолян Мария Семерджиева и др.

Зам.-кметът пожела на добър час и сполука и на учениците от ППМГ „Васил Левски“, където също присъства на откриването на учебната година. Утвърдената образователна институция тази година ще чества 100 години от основаването си. Радвам се, че след дълги години вече е факт и модерната нова спортна зала в гимназията, която скоро ще бъде открита, обяви Захариев.

Откриването на новата учебна година се превърна в светъл празник, всички училища бяха празнично украсени и тържествено посрещнаха своите възпитаници. Училищата от община Смолян получиха и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов за първия учебен ден. Около 270 първокласници от Общината прекрачиха прага на родното школо.

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави учениците и преподавателите с началото на новата учебна година в –I-во СУ, зам.-кметът инж.Мариана Цекова в ОУ „Иван Вазов“ и Езиковата гимназия, а секретарят Момчил Николов в Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство и училището в Момчиловци.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура