Община Чепеларе и „Пампорово“АД с общо представяне на изложение в Истанбул

05 Feb, 2019

Община Чепеларе и „Пампорово“АД с общо представяне на международно туристическо изложение в Истанбул.На провелото се 23-то издание на изложението East Mediterranean International Tourism &Travel (EMITT) Министерство на туризма бе отличено с награда за България за дълготрайно успешно партньорство.Участието на България чрез Министерството на туризма имаше една ясна цел – туризъм в четири сезона, като Чепеларе и Пампорово безспорно попадат в тази категория. Интересът към зимния курорт Пампорово-Мечи чал е огромен, като в последните няколко години се наблюдава ръст на туристите от източната ни съседка. С промотирането на двата курорта Чепеларе и Пампорово се очаква да привлечем същите туристи и през летния сезон, когато предизвикателствата и атракциите също не са малко.

Наградата е високо признание за нашата работа. Убедена съм, че с общите усилия на държавата, местните власти и туристическия бизнес затвърждаваме позицията на страната като четирисезонна дестинация на международно ниво, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.
Министерството на туризма участва в международното туристическо събитие с информационен щанд на площ от 108 кв.м. , освен туристическата администрация на форума са и 9 съизложители от България. Многобройните посетители на изложението проявиха подчертан интерес към ски ваканциите и спа туризма у нас.Турция е генериращ пазар за България. За 2018 г. тя попада на четвърто място сред топ пазарите у нас, като общият брой на посещенията от южната ни съседка надхвърля 625 хил.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура