Превръщат летище ,,Пловдив” в хъб с пътнически и карго терминали

15 May, 2018

Голяма делегация от китайския холдинг HNA Group, одобрен за концесионер на летище ,,Пловдив”, направи първата си визита на аеропорта. Там азиатците за пореден път са огледали съоръженията и терминала и са провели работна среща с изпълнителния директор Христо Щерионов.

Концесионерите имат планове за развитието на Летище Пловдив, като тяхната цел е то да се превърне в хъб с пътнически и карго терминали. Те се интересуват от темповете, с които върви реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград, както и състоянието на останалите транспортни коридори в областта.

Областният управител на Пловдив е изразил желание да организира работна среща, на която ще покани представители на бизнеса от областта, които да дадат своите предложения и да очертаят очакванията си пред китайските концесионери.

Hainan управлява 14 авиокомпании с над 1250 самолета, като оперира 13 летища и над 1000 вътрешни и международни линии, притежава и контролния пакет акции от летище Frankfurt-Hahn airport.

Китайския холдинг към момента разполага с активи за около 145 млрд. долара, годишните му приходи са над 90 млрд. долара, а служителите му в цял свят са над 410 000. Дейностите на компанията са в различни сфери, като основно са съсредоточени в авиацията, технологиите, туризъма, финансите, иновациите и логистиката.  Годишно компанията превозва над 100 милиона пътници до над 260 града.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура