Полицията в Смолян разкри контрабанден внос на цигари за близо 200 000 лева

26 Sep, 2018

Контрабанден канал за внос на цигари без бандерол от Гърция, разбиха Смолянските полицаи. Задържани са трима мъже, внесли контрабандно голямо количество цигари през “зелена граница” в района на село Буйново.

Информацията за задържането бе съобщена на пресконференция на Апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов, Окръжния прокурор на Смолян Тодор Деянов и директора на ОД на МВР- Смолян ст. к. Николай Димов. При специализираната полицейска операция са установени и иззети 55 мастербокса цигари без бандерол марка “Мурати” на обща стойност около 192 хил. лв., които са внесени от гръцка територия и са били предназначени за българския пазар. По предварителна информация се касае за контрабандни цигари, разтоварвани на гръцки пристанища, информира БТА.

Цигари са били превозвани с три високопроходими автомобила, преминали през границата в района на с. Буйново. Първият джип, който е бил в ролята на пилотна кола е спрян през нощта в района на с. Грохотно. Шофьорът успял да предупреди за появата на полиция останалите двама контрабандисти, превозвали пратката с цигари. Групата е комуникирала с радиостанции. Вторият джип е успял да се измъкне от мястото на проверката и е задържан по-късно в района на Пампорово. Един от джиповете е блъснал полицейската кола на пътя, опитвайки се да осуети проверката. Контрабандната стока от избягалата от мястото на произшествието кола е намерена по-късно, разтоварена в местност в района на с. Беден, общ. Девин. И тримата контрабандисти са задържани в полицейския арест в Девин. Обвиняемите са от Кричим и с. Куртово Конаре. От полицията предполагат, че този канал през “зелената граница” е действал от около месец.Според предварителни данни контрабандните цигари са били натоварени на джиповете в района на Драма. Двама от задържаните са криминално проявени.

Ще направим необходимото информацията, която днес дават обвиняемите в обясненията си, по линията на международното правно сътрудничество да достигне до колегите в Гърция, посочи апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. Той поздрави служителите на Криминална полиция при ОД на МВР- Смолян за добре свършената работа. Представителите на полицията и държавното обвинение заявиха на пресконференцията, че разкриването на престъпления, свързани с контрабандиране на акцизни стоки е основна линия за разследване, както за прокуратурата, така и за МВР.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура