Съдят пияния шофьор, тръгнал да кара деца на екскурзия в Златоград

12 Jun, 2018

Районна прокуратура – Златоград внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо 48-годишния С.К., на когото е повдигнато обвинение за това, че на 01.06.2018 г., около 07.00 ч., в гр.Златоград, обл. Смолян, управлявал моторно превозно средство – автобус, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда (1,64 на хиляда), установено по надлежния ред – чрез химическа експертиза за определяне концентрацията на алкохол, пише ,,24часа”.

Той бе заловен при проверка за употреба на алкохол на водачи на автобуси, които потегляли от града за екскурзии с ученици. С техническо средство било установено, че обвиняемият бил употребил алкохол. По бързото производство са извършени експертизи, разпитани на свидетели и др., съобщи Апелативна прокуратура- Пловдив.

Пияният шофьор е трябвало да вози на двудневната екскурзия с учебна цел деца от ОУ „Васил Левски”- в Златоград. Училището поръчало два автобуса. С тях дошли трима шофьори и служител на тур операторската фирма, но единия водач бил пиян.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура