Избират изпълнител на ГКПП Рудозем- Ксанти

16 May, 2018

Документацията за строителството на Гранично контролно пропускателния пункт Рудозем – Ксанти вече е в Агенцията по обществени поръчки и до дни стартира процедурата за избор на строител на граничния пункт, съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.

„Очаквам в рамките на следващите работни дни, след предварителния контрол, поканата да бъде публикувана на сайта на Агенцията по обществени поръчки и Европейския вестник, с което да се даде началото на срока за набиране на оферти за избор на строител. Успоредно с това партньорите ни от гръцка страна започнаха строителството на пътя от Димарио до границата, а третият партньор – Агенция „Пътна инфраструктура”, вече е възложил строителството на пътя Средногорци-Рудозем.

За обходния път приключи процедурата с отчуждаване и отваряне на ценовите оферти на участниците. Стремежът ни е изпълнението на ангажиментите на трите партньора в проекта да вървят успоредно.”, каза областният управител, като изрази нагласа, че въпреки лекото забавяне, строителството ще върви според предвидените графици, дори и изпреварващо.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура