Разкриха мистерията около открития скелет в хотел ,,Смолян”

19 Apr, 2018

Смолянските криминалисти разкриха мистерията около открития скелет в хотел ,,Смолян”. ДНК-експертизата показва, че костите са на Росица Лазарова Димова от село Борово, община Лъки. Тя е починала на 31-годишна възраст.

Росица Димова е родена през 1960 година в село Борово, Лъки. Живяла на семейни начала в квартира в КЦ блок 12 на новия център с мъж от Смолянско. Изчезнала безследно на 7 ноември 1991 година.

„Установено е, че се касае за насилствена смърт. Работи се по няколко версии за установяване на извършителя“, заявиха от Окръжна прокуратура – Смолян. Разпитани са свидетели, като е и изискана документацията от хотела в периода около 1990 г, за да се провери регистърът на хора през това време.

Припомняме, че на ужасяващата находка попаднаха на 30 август 2017 работници при ремонт на хотел ,,Смолян”. Останките били в една от шахтите за аспирация, под басейна. На местопрестъплението са открити оскъдни остатъци от дрехи, чифт нови дамски ботуши, чорап, шапка тип „идиотка“, ръкавица и изсъхнал букет цветя. Не са открити нито документи, нито дамската чанта на починалата жена.

За смолянчани случаят със зловещия скелет от доста време е тема за различни предположения и ”хорър” сценарии. Някои предполагат, че жената е брутално убита и скрита в подземието от запознат с разположението на помещенията в хотела.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура