Бизнесменът Кирил Асенов подаде оставка като общински съветник

23 Feb, 2018

Известният бизнесмен Кирил Асенов подаде оставка като общински съветник. Заявлението вече е внесено в Общинската избирателна комисия.

Съгласно чл. 34, ал.5, т. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация “общински съветник не може да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия.“

„Решението ми за предсрочно напускане на Общинския съвет е лично. Акционер съм в СТЦ „Перелик“ АД, което има договор с Община Смолян за реализация на Спортно-туристическия център „Перелик“, подписан през 2007 г. За сега проектът е блокиран с промени в Закона за горите, които не допускат строителство в гори, които са били част от заменки. Винаги съм заставал открито зад този проект. Не желая да използвам юридически техники, с които да заобикалям закона, прехвърляйки своите акции на подставени лица. Винаги съм работил за реализацията на проекта, защото съм убеден, че той ще донесе по-добър живот за гражданите на Смолян и региона. Съзнавам своята отговорност към избирателите и съм мотивиран да продължа с още по-голям ентусиазъм работата си за по-доброто бъдеще на Смолян, но като инвеститор и предприемач“, заяви Асенов.

Най-вероятно Анастас Караджов ще заеме освободеното от Асенов място в групата на КРОС в Общинския съвет.

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура