Кметът на Чепеларе връчи награди на най-посещаваните хотели в Пампорово

30 Jan, 2023

Община Чепеларе отличи най-предпочитаните от туристите хотели в Пампорово през изминалата година, като лично кметът Боран Хаджиев връчи престижните награди на официална церемония.

Събитието по раздаването на туристическите награди на Община Чепеларе се проведе за първи път, а ръководството на Общинската администрация има амбицията церемонията да се превърне в традиция.

Номинациите за хотелите в планинския курорт са на база данни от ЕСТИ (Единната система за туристическа информация), които годишно са посрещнали най-много туристи.

На 1-во място се класира хотел Камелия, който е приел 15 945 туристи през 2022 г.

На второ място е хотел Орфей с 15 781 гости, а на трета позиция е хотел Перелик с 10 717 посетители.

Курортът Пампорово е посрещнал 92 979 туристи през 2022 г. Гостите са реализирали 286 090 нощувки.

Новите данни показват, че Пампорово не само се възстановява успешно след 2-годишната световна пандемия, но и все повече туристи преоткриват възможностите на региона за ски ваканция заради прекрасните писти.

Зимната почивка се комбинира успешно със СПА възможностите на хотелите, традиционните кулинарни предложения от Родопската кухня и др.

Планинската дестинация е все по-желана и за събитиен туризъм.

Местата за настаняване в град Чепеларе и съседните села, които посрещат туристи в къщите си за гости и отчитат туристически данък, са реализирали общо 44 953 нощувки за миналата година.

По време на големите празници заетостта в къщите за гости достига 100%.

Кметът Чепеларе Боран Хаджиев благодари на всички представители на туристическата индустрия в региона, които ежедневно работят за утвърждаване на имиджа на региона като целогодишна и гостоприемна дестинация за туристите от България и чужбина.

През последните две години започнахме сериозно да работим за налагането на Пампорово като целогодишна дестинация чрез климатолечението. Ние направихме специални програми, които са базирани на околната среда през всичките и компоненти и елементи, през движението и възстановяването, заяви маркетинговият директор на Пампорово АД Татяна Маринова.

Туристите първо преоткриват богатството на природата и това, което Пампорово предлага, а след това здравословното преживяване на почивка, която влияе благотворно върху тяхното здраве, отбеляза Маринова.

Ние ще продължим да работим във тази поскока, правим го с огромно удоволствие и се радвам, че заедно с Община Чепеларе ще продължим да подкрепяме и развиваме тази кауза, тя е нашето бъдеще, подчерта Маринова.

 

 

  • Снимки: Bgtourism.bg и Пампорово АД
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура