37 лица започнаха работа по проект „Развитие на социално предприемачество в община Мадан”

03 Jan, 2019
От 2 януари 2019 г. по проект BG05M9OP001-2.010-0702  „Развитие на социално предприемачество в община Мадан” е осигурена заетост на 37 лица за период от 12 месеца в рамките на създаденото по проекта общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство – Мадан“.
Лицата са назначени по длъжности,  както следва:
  •   Директор –  1 бр.;
  •   Психолог – 1 бр.;
  •   Счетоводител, той и експерт “Човешки ресурси”- 1  бр.;
  •  “Работник , озеленяване”  – 17 бр.;
  •  “Работник , поддръжка на пътища” – 17 бр.
Създаденото Общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство – Мадан”:
  • има за основна цел постигането на измеримо, положително социално въздействие, а не генерирането на печалба за своите собственици, членове и акционери, и което:
  • предоставя услуги или стоки, които генерират социална възвръщаемост[1] и/или
  • използва метод за производство на стоки или услуги, който въплъщава неговата социална цел;
  • използва своята печалба на първо място[2] за постигането на основната си цел и е въвело предварително определени процедури и правила относно всяко разпределяне на печалба между акционери и собственици,което гарантира, че това разпределяне не накърнява основната цел; и
  • се управлява по предприемачески, отчетен и прозрачен начин, чрез включване в управлението на работници, клиенти и заинтересовани страни, засегнати от стопанската му дейност.
Одобрените кандидати за персонал на длъжности  Работник, озеленяване” и “Работник, поддръжка на пътища“ са премнали успешно мотивационно обучение „Аз мога“ и обучения за придобиване на професионална квалификация съответно: професия “РАБОТНИК В ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО” и професия “ПОМОЩНИК ПЪТЕН СТРОИТЕЛ”
Проект BG05M9OP001-2.010-0702  „Развитие на социално предприемачество в община Мадан” се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейски социален фонд, Процедура чрез подбор на проекти № BG05M9OP001-2.010 „Развитие на социалното предприемачество“, съгласно Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  № BG05M9OP001-2.010-0702-C01.

 

 

[1] Под социална възвращаемост следва да се разбира действия и/или дейности, насочени към подобряване качеството на живот на уязвими групи. Под социална възвращаемост не се разбира и не следва да се включват дарения и благотворителност.

[2] Под понятието „на първо място“ следва да се разбира минимум 51 % от печалбата, която трябва да се насочва към основната цел на социалното предприятие. Основната цел на социалното предприятие трябва да води до постигане на измеримо положително социално въздействие.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура