Филиалът на ВСУ събира в Пампорово представители на 27 общини на обучение

12 Mar, 2018

Повече от 100 представители на местната власт и бизнеса от 27 общини от Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка, Кърджалийска, Бургаска и Софийска област ще се включат в курс за допълнително обучение на тема „Интегрирано управление на отпадъците“, който ще се проведе на 16 и 17 март 2018 г. в хотел „Орфей“ на к.к. „Пампорово“.Официалното откриване на форума е на 16 март 2018 г. от 13:30 ч., в Зала „Евридика”Събитието се организира от Филиал Смолян на Варненския свободен университет с подкрепата на Областния управител на Смолян  Недялко Славов. Лектори в него ще бъдат министърът на околната среда и водите Нено Димов, председателят на парламентарната комисия по околната среда и водите  Ивелина Василева,  Джордж Кремлис, ръководител на отдел „Екологична оценка на въздействието на околната среда и политика на сближаване“, Генерална дирекция „Околна среда“ на ЕК, проф. д-р инж. Иван Домбалов, директор на Балкански научно-образователен център по екология и опазване на околната среда, както и представители на общините Рудозем, Златоград и Първомай, които ще споделят добри практики в процеса на управление на отпадъците.Обучението е част от програмата на Институт за интегрирано управление на общините, създаден във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ с мисия да съдейства за устойчивото и интелигентно развитие на общините, като подготвя кадри за тяхното управление, развива научните изследвания, предприемачеството и иновациите в съответствие с концепцията „Smart City”.Форумът ще бъде открит от президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова. На него ще присъства и областният управител на област Смолян  Недялко Славов.Темите на обучението са свързани с интегрираното управление на отпадъците. В програмата са включени 2 панела с модератор чл.-кор. проф. д.а.н. арх. Атанас Ковачев, Директор на Института за интегрирано управление на общините.В рамките на програмата министър Нено Димов ще представи проблемите и предизвикателствата пред кръговата икономика и екоиновациите, а председателят на Парламентарната комисия по околната среда и водите Ивелина Василева ще коментира законодателната рамка на политиките по управление на отпадъците. Във втория ден от обучението е предвидена и презентация на представителят на дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис.

Подобни

Времето

Обяви за работа

ПРЕДЛАГАМ РАБОТА за сервитьор/ка и пиколо, за целогодишно работещ обект на Пампорово. Много добри условия! 0878 64 10 23; 0876 47 90 95

ПРЕДЛАГАМЕ РАБОТА в работилница по металообработване. По трудов договор 2-ма; почасова работа с граждански договор 2-ма.
За информация тел.: 0887 892 150

КАРЛЪК 97 ООД – гр. Смолян
търси да назначи:
– леяр формовчик – II категория труд, 2-ма човека
– шлосер-заварчик.
Редовна работа срещу добро заплащане.
Тел.: 0898 678 014

БЕНЗИНОСТАНЦИЯ „ЕКО“, кв. Райково набира персонал
– касиер и обслужващ бензиноколонки. Много добро заплащане!
За контакт тел.: 0889 40 27 72

ХОТЕЛ „СТРИЙМ РИЗОРТ” на Пампорово търси нощен администратор и готвач 0886 016 454

ВИЖТЕ И ДРУГИТЕ ОБЯВИ ЗА РАБОТА