Атанас Тунев спечели „Купата на Кмета“ по тенис на корт

06 Mar, 2018

Изигра се големият финал на основния турнир за „Купата на Кмета“, организиран от община Смолян. Срещата се игра в Спортната зала „Величко Чолаков“ и продължи един час. Право на участие във финала си осигуриха Атанас Тунев и Димитър Овчаров.
Мачът започна при пълна зала. В откриващия гейм сервира Овчаров, който не допусна много двойни грешки и успя да го спечели. Още при първите точки на втория гейм, Тунев показа голямата си мотивация и за много кратко време успя да изравни резултата. Концентрацията му не падна и успя да осъществи пробив в следващия гейм за 2:1.До края на сета Тунев успя да пробие още веднъж и така затвори сета при 6:2, коментира оспорваната среща Александър Димитров, който отговаря за Спортните дейности в община Смолян.
Вторият сет започна отново много добре за Тунев , като може да се отбележи нервност в отиграванията на Овчаров. След първите два гейма, Тунев водеше с 2:0, но допусна спад в играта и резултатът бе изравнен 2:2. От тук до края на мача доминираше Атанас и затвори мача при 6:2 .
След края на мача, тенесистите бяха наградени от зам.-кмета Марин Захариев .
В категория до 14 години, при момичетата, шампионка стана Елена Миркова, а втора остана Мариета Дерилова. При момчетата финалнния мач се игра между Емил Бимбашиев и Иван Кисьов. Двамата изиграха много интересен мач, изпълнен с много отигравания, достойни за професионалистите.
По време на церемонията бяха изказани специални благодарности към главния организатор на турнира Христо Богомилов.

В турнира участваха 32-ма състезатели. Община Смолян осигури кетърниг и награди за тенисистите.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура