Пожарната в Пампорово остава до края на зимния сезон

13 Nov, 2017

Пожарната служба в Пампорово има вероятност да се запази, поне до края на зимния сезон. Това заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, пред протестиращите днес в Пампорово. Хотелиери от Пампорово, горовладелци и жители на околните села – Проглед, Стойките, Широка лъка, блокираха днес главния път Смолян – Пловдив, който преминава през курорта. Протестът започна в 09.00 часа, заради закриването на пожарната служба в курортния комплекс, като близо час след това при тях пристигнаха представителите на местната власт и шефа на пожарната, предаде ,,Дарик”.

„Търсим решение на проблема, пожарната която е тук да си остане през сезона. Ще обсъждаме варианти, сега трябва спешно да пътуваме за София, където имаме среща с министър-председателя Бойко Борисов“, коментира главен комисар Николов. Чу се вариант, който предвижда хотелиерите да се включат в издръжката на пожарната и така да успее да се запази службата. Срещу него обаче възразиха сериозно протестиращите, както и кмета на Чепеларе Славка Чакърова.

„Искам да ви помоля да спрете с протестите и да изчакате няколко дни. В момента тръгваме за разговори в Министерски съвет, надяваме се да се намери решение“, обърна се Чакърова към протестиращите. Те от своя страна склониха да прекратят протестите, с уговорката, че ще изчакат решението и ако то не е в посока запазване на службата, те да продължат с блокадите на пътища

„Категорично сме против закриването на службата, тя е жизненоважна не само за курорта, а и за населените места на около. Преди дни имахме пожар, ако не бяха момчетата от службата в Пампорово, последствията щяха да бъдат трагични“, коментира кмета на с. Проглед Марио Куценов.

Представителите на горовладелците, също остро реагираха на новината за закриване на службата. „Има хиляди декари гори, не веднъж са получавали адекватна помощ от огнеборците в Пампорово, те са специално обучени за гасене на горски пожари. Тази служба трябва да остане“, категорични бяха те.

Сега всички те, очакват резултати от срещата в Министерски съвет, която трябва да започне в 12:00 ч, като в нея ще вземат участие министър-председателят Бойко Борисов, кметовете на общините Чепеларе и Самоков, министъра на финансите Владислав Горанов и представители на МВР.

 

Снимка: Адриан Кулев

Подобни

Времето

Обяви за работа

ПРЕДЛАГАМ РАБОТА за сервитьор/ка и пиколо, за целогодишно работещ обект на Пампорово. Много добри условия! 0878 64 10 23; 0876 47 90 95

ПРЕДЛАГАМЕ РАБОТА в работилница по металообработване. По трудов договор 2-ма; почасова работа с граждански договор 2-ма.
За информация тел.: 0887 892 150

КАРЛЪК 97 ООД – гр. Смолян
търси да назначи:
– леяр формовчик – II категория труд, 2-ма човека
– шлосер-заварчик.
Редовна работа срещу добро заплащане.
Тел.: 0898 678 014

БЕНЗИНОСТАНЦИЯ „ЕКО“, кв. Райково набира персонал
– касиер и обслужващ бензиноколонки. Много добро заплащане!
За контакт тел.: 0889 40 27 72

ХОТЕЛ „СТРИЙМ РИЗОРТ” на Пампорово търси нощен администратор и готвач 0886 016 454

ВИЖТЕ И ДРУГИТЕ ОБЯВИ ЗА РАБОТА