Пампорово е класифициран като климатичен курорт

21 Jun, 2024

Пампорово е добре познат като зимна ски дестинация, но курортът е перфектно място и за лятна почивка в приятната прохлада на родопската природа.

Избягайте от горещините, сивотата на ежедневието и токсичната градска среда. Изберете Родопа планина и няма да съжалявате – забавленията и доброто прекарване са гарантирани!

Летният сезон в Пампорово стартира на 28 юни с много приключения и забавления

Любопитен факт е, че през 1967 година Министерство на здравеопазването издава заповед, с която класифицира Пампорово като климатичен курорт.

Природата на Родопите е магнетична през всеки сезон, а въздухът – чист и наситен с отрицателна йонизация, което допринася за подобряване цялостното благосъстояние на организма, подобряване на съня, и намаляване на стреса. Всичко, което големият град НЕ може да Ви предложи.

Приключенският парк в Пампорово е прекрасна дестинация за бягство от жегите

Лятото е идеално време да се разходите из красивите прохладни родопски гори. В Пампорово има множество маркирани пътеки, които водят до най-красивите места в района. Можете да се насладите на спиращи дъха гледки докато вдишвате свежия планински въздух.

Ако обичате екстремните забавления, тогава Велопарк Пампорово е мястото, което трябва да посетите. Той разполага с 15 обособени трасета с обща дължина от над 35 км, подходящи за всички възрасти и ниво на напредналост, и предлага забавления за всички, които обичат да карат колело.

Паркът има много различни пътеки – както за начинаещи, така и за професионалисти. В допълнение се предлагат и вело уроци, ако тепърва искате да се насладите на този спорт или просто да надградите уменията си.

Велопарк Пампорово отваря на 28 юни и приема три големи състезания това лято

Ако искате да се отпуснете и да се насладите на природата – в Пампорово има много места, където можете да си направите пикник или да се насладите на красивия залез. Посрещането на изгрева тук е незабравимо изживяване!

За любителите на конна езда, Пампорово предлага чудесни възможности. Можете да се качите на кон и да се разходите из красивата природа на Родопите с водач. Предлагат се различни маршрути, в зависимост от Вашите желания и ниво на опит.

Наблюдателницата “Три планини“ в Пампорово е любимо място на туристите

Пампорово се отличава с много интересни активности за децата! Освен разходките по маркираните пътеки, посещение на Кулата в курорта, може да посетите и Приключенски парк Язовира, който предлага забавления за деца и възрастни – въжена градина, детски тролей, скокове с въздушна възглавница, нинджа трасе, фитнес на открито, кът за игри, достъп до язовира за риболов, горска пътека за бягане, семейно трасе и зони за релакс.

Към всички тези дейности, можем да добавим и множество места за посещение в близост до курорта.

Попитайте в Туристическия център в Пампорово за екскурзии до Смолянските езера, Каньонът на водопадите, Широка Лъка и Обсерваторията Рожен.  Всяка една от тях е с различна продължителност и различно ниво на трудност.

Знаете ли откъде идва името на Пампорово?

Може да се възползвате и от организирана седмична програма. Тя се състои от пешеходни разходки до ключови места в курорта и екскурзии в близост до него, както и от сутрешна лечебна гимнастика всеки ден. Научете повече за нея в сайта на курорта.

С други думи, Пампорово е мястото, където можете да се насладите на красива природа, да се забавлявате и да се отпуснете през лятото.

Отрицателната йонизация и чистият въздух правят този курорт идеален за хора, които искат да се откъснат от градския живот и да се насладят на истинска почивка.

Затова, ако искате да прекарате лятото си със забавни дейности и спокойствие, запазете своята почивка в Пампорово още сега!

Резервирай своето мечтано All inclusive лято в 5-звездния хотел Перелик с 30% отстъпка за онлайн резервации!

Избери удобен период и направи директна резервация на www.pamporovo.me

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура