Учредиха Шеф клуб Смолян към Асоциацията на професионалните готвачи

12 Dec, 2018

Шеф клуб Смолян към Асоциацията на професионалните готвачи в България бе учреден в областния град. Лично шеф Иван Манчев връчи членските карти на 36 готвачи от Смолянско. Кметът Николай Мелемов поздрави новата структура на кулинарите и каза, че това събитие е важно за целия регион, защото ще вдигне нивото на туризма и ще се популяризират Родопите. „Тази професия има нужда от по-висок авторитет, защото е в основата за развитието на туризма. Разчитайте на нас, имаме обща цел. Убеден съм във вашия успех. На добър час”, пожела още градоначалникът на готвачите.

 

 

„Асоциацията е създадена преди 13 години и успяхме да издигнем професията „Готвач” на по-високо ниво, защото ние създаваме модела на храненето. В чинията се вижда сърцето на готвача, посочи шеф Манчев. Подобно сдружение помага много за повишаване на професионалната квалификация на готвачите”, каза още експертът в ресторантьорския бизнес.
За председател на кулинарните професионалисти на местно ниво е избран Димитър Паскалев.
За всички гости на събитието имаше и приготвени деликатеси, които присъстващите опитаха и се насладиха на кулинарните умения на нашите готвачи.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура