Мелемов прави първата копка днес на изпълнението на проект за 4,7 милиона лева

29 Mar, 2018

Кметът Николай Мелемов ще направи първата копка на изпълнението на проект за 4,7 милиона лева. Старт на „Ремонт и рехабилитация на улици, тротоари, надлези, пешеходни алеи и детски площадки за подобряване на градска среда на гр. Смолян” ще се състои днес. Мащабният проект се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Мелемов ще направи първа копка на ул.”Евридика” от 11.00 часа, а от 14.00 часа зам.-кметът инж.Мариана Цекова ще даде старт на рехабилитацията и ремонта на надлеза над ул.”Дичо Петров.”
Церемонията поставя началото на реконструкциите на улиците „Спортна”, „Беклийца”, „Евридика” и „Зорница”. Предвиждат се рехабилитация и ремонт на надлез над бул. „България” (от МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” до „ЛИДЛ”), рехабилитация и ремонт на надлез над бул.”България” (от Община Смолян до х-л „Смолян”), рехабилитация и ремонт на надлез над ул. „Дичо Петров” (до Родопски драматичен театър”, рехабилитация и ремонт на надлез над ул.”Арх. Петър Петров” (зад Общината). По проекта ще бъде изградена пешеходна връзка от ул. „Снежанка” до ул. „Добруджа” в Смолян, както и изграждане и възстановяване на детската площадка над автогарата в града.
Общата стойност на проекта е 4 772 320,46 лв., от които 4 056 472,39 лв. европейско финансиране чрез ЕФРР и 715 848,07 лв. национално съфинансиране. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан на 22 декември 2016 г. и е с продължителност до 22 юни 2019 г.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура