Мирослав Янчев: В община Златоград ще бъдат рехабилитирани две пътни отсечки за 5,8 млн. лв.

28 Mar, 2018

Две пътни отсечки ще бъдат рехабилитирани за 5,8 млн. лв. през тази година в община Златоград. Това каза кметът на Златоград Мирослав Янчев и поясни, че първата отсечка решава проблем с връзката между село Аламовци и Златоград, а втората е пътят Печинско – Сташимир.

„Това са два пътя, които са финансирани по Програмата за развитие на селските райони и са на обща стойност около 5,8 млн. лв. Едната пътна връзка засяга и част от Златоград, тъй като връзката, която се прави с републиканска пътна мрежа, минава през града. Проектът е важен, защото така ще имаме една втора главна пътна артерия в града, не само по улица „България“, но и по улица „Беловидово“. С реализацията на проекта около 2 км от пътната отсечка ще бъде в чертите на града“, допълни Янчев. Той уточни, че през 2018 г. се очаква да бъде взето решение и за 17 улици дали ще бъдат одобрени, или не, тъй като в Златоград голяма част от улиците са неасфалтирани, предаде ,,Фокус”.

Кметът на Златоград допълни, че в общината се очаква реализацията и на проект за превенция от пожари, който е финансиран от европейската програма за сътрудничество между България и Гърция. Работи се и по друг проект – за здравна услуга, по който ще бъде закупена една линейка и ще бъде въведена телемедицината в село Старцево, което е най-голямото село в община Златоград. „Това ще бъде направено за първи път, като ще бъде дадена апаратура, която ще се използва от лица в риск и по този начин ще се подобри състоянието им. По проекта ще бъде направен и ремонт на здравната служба в Старцево“, каза още Мирослав Янчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура