Ски сезонът в Пампорово продължава до Великден

23 Mar, 2018

Ски сезонът в Пампорово продължава до Великден, информират от “Пампорово” АД. В скизоната има отлични условия за ски и през март, а от началото на април влиза в сила до 25 на сто намаление на цените на лифткартите и скиуслугите.

Навалелият нов сняг и падналите температури през последната седмица позволиха пистите да освежат и възстановят снежната си настилка, посочват от дружеството. Отворени са 10 писти с различна трудност и обслужващите ги лифтови съоръжения. Пистите са с устойчива и твърда снежна настилка.
От 1 април дневна карта за лифт в Пампорово ще струва 42 лв. за възрастни и 25 лв. – за деца от 7 до 12 ненавършени години. Предвидени са и полудневни сутрешни или следобедни карти.

Последни за сезона събития в Пампорово ще бъдат осмото поредно издание на снежната байкнадпревара Winter Bike Duel на 25 март, маратонът по скибягане на 30 март и националният шампионат за журналисти – на 31 март. Закриването на сезона ще бъде в края на Великденските празници, като скизоната ще работи до 9 април. Закриването на сезона е в същия ден с 5-то издание на снежното парти, съчетаващо ски и басейн в края на една от пистите, а скиорите и сноубордистите могат да експериментират скокове над водата.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура