Чепеларе и Пампорово блестят на 100-годишния юбилей на БФСки

25 Apr, 2024

Българската Федерация по Ски отбеляза с тържествена церемония 100-годишния си юбилей, където блестяха плеяда от спортни звезди и личности от Чепеларе и курорта Пампорово.

Сред наградените с почетен медал на Федерацията по случай вековния и юбилей бяха чепеларците Борислав Киряков, Георги Милушев, Кръстьо Вангелов, Радослав Янков и Петър Гергьовски.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев присъства на тържеството сред поканените официални лица, заедно с изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Специална фотографска изложба в София по сповод вековния юбилей на Българска федерация по ски припомня знаменателни събития и активности, които са се случвали през последните 100 години под знака на едни от най-популярните в света спортове.

Фотообективите на майсторите в спортната фотография Бончук Андонов, Янко Гъров, Димитър Михайлов и Костадин Андонов не позволяват великите мигове, събития и личности в богатата 100-годишна история на българския ски спорт да минат покрай нас и да бъдат забравени.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура