Родопа загуби от Спартак (Пловдив) с 0:2 като домакин в нервен мач

02 May, 2024

Родопа (Смолян) загуби от Спартак (Пловдив) с 0:2 в мач от 33-ия кръг на първенство на Трета лига– Югоизточна група.

Головете в срещата са дело на Димитър Балинов (78) и Георги Лазаров (80).

Заради словестни реплики към реферите от стадиона бе изгонен изпълнителният директор на Спартак Денис Хасан, след което се стигна и до напрежение по трибуните.

Двубоят на стадион Септември в смолянския квартал Райково започна доста динамично, като домакините могат да съжаляват за няколко пропуснати положения.

Теодор Стефанов се опита да изненада с далечен удар вратаря на гостите Кристиян Милушев, но стражът си бе на мястото и изби в корнер.

След изпълнението на ъгловия удар Михаел Кисьов също се размина опасно с топката. Въпреки видимата упоритост на футболистите водени от Иван Кочев, първият им удар в рамката на противниковата врата бе след 30-та минута.

Вторите 45-минути започнаха отново на високи обороти като само след 120 секунди игра, не бе зачетен гол за Спартак, заради отсъдена засада.

Това разгневи гостите, като минути по-късно Денис Хасан поиска обяснение за не зачетеното попадение и видимо изнервен сновеше пред треньорската скамейка и четвъртия съдия Божидар Шуманов като на няколко пъти бе възпиран от полицай.

Последва показването на червен картон от главния рефер Димо Димов в 58 – та минута на изпълнителния директор на Спартак и се наложи полицаи да го съпроводят при напускането му на спортното съоръжение.

В последствие Хасан отново седна на трибуните при домакините, където имаше още представители от Пловдив. Недоволни от поведението на футболния шеф на Спартак фенове на Родопа поискаха цялата група около него да напуснат местата си и да преминат в сектора за гости.

Благодарение на полицията и част от ръководството на домакините до физически сблъсъци не се стигна, а гостите напуснаха местата отредени за местни фенове.

Последваха силни минути на терена за Родопа като на два пъти капитанът Теодор Стефанов имаше възможност да открие резултата.

При едно от тях нацели напречната греда, а при другото не успя да се възползва добре от излезлият напред вратар на Спартак, като при това положение имаше сериозно съмнение за игра с ръце извън наказателното поле на Милушев.

В 78-та минута се стигна до първия гол в срещата дело на влезлият като резерва в игра Димитър Балинов. Тук част от отбора на домакините имаха притенции за засада.

Само две минути по-късно капитанът на Спартак Георги Лазаров оформи крайното 0:2.

Старши треньорът на Родопа Данаил Бачков бе категоричен, че неговите момчета са се раздали на терена и малко не им е стигнало да спечелят нещо от двубоя.

“Мач, в който малко оставаше да спечелим нещо. Хвърлиха се момчетата и играха. На такъв отбор трябва да му вкараш гол, ако искаш да вземеш нещо”, добави Бачков.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура