Доспат спечели областния футболен турнир за деца

21 May, 2018

Малките футболисти на Доспат се представиха изключително успешно на областния футболен турнир за деца набор 2008-2009, които се проведе в Смолян. За поредна година зоналният съвет на БФС – Смолян организира турнира за деца ,на който те могат да премерят сили и умения по футбол.

След силното си представяне миналата година, където Доспат направи две победи от два мача, сега амбициите не бяха по-малки, съобщи Пламен Станоев, н-к отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности”.

Според разпределението Доспат трябваше да срещне в първият си мач за деня футболистите на Родопа Смолян и след това тези на Девин.

Мачът с Родопа започна равностойно, като след първото полувреме Доспат се оттегли на почивката с два гола аванс при резултат 4-2. През второто полувреме Доспат успя да пресира Родопа по целият терен благодарение на добрата си физическа подготовка и не даде никакъв шанс на Смолян дори и за равен мач. Доспат успяха да отбележат 4 гола срещу само един на противника и така записаха първата си победа на турнира с 8-3 срещу школата на Родопа Смолян..

Във втората среща съперник бе отборът на Девин , който също се представяше отлично до този момент.

След изтощителният първи мач Доспат реши да излезе с футболистите, който не можаха да играят в първият. Явно подценявайки ситуацията младите футболисти допуснаха бързи два гола във вратата си и на полувремето изоставаха с 0-2.
На почивката обаче се взеха необходимите мерки и четирима играчи бяха сменени с тези участвали срещу Родопа .
Второто полувреме започна бурно за Доспат, който се върна в мача с два бързи гола само за пет минути. След изравняването мача стана остър с много единоборства и осезаем натиск на Доспат, който изпусна поне четири гола. В крайна сметка победата бе взета в последната минута след изпълнение на корнер и точно засичане на топката. Така Доспат за втора поредна година има само победи на този турнир и заслужено спечели първото място, за което получиха и чисто нова екипировка.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура