Гърция: В четвъртък отварят офертите за пътя Ксанти–Рудозем

15 Jan, 2018

В четвъртък отварят офертите за пътя Ксанти–границата с България, съобщава гръцкия вестник Траки. За изграждането на участъка “Меливия-Гръцко-Българска граница”, който е първия етап на проекта “Ксанти-Ехинос-Гръцко-Българска граница”, има пет кандидата. В четвъртък, 18 януари, ще се състои отварянето на офертите и тогава изпълнителят ще подпише договор, пише още в.Траки. Проектът се очаква да бъде завършен до 24 месеца след подписването му и е в размер на 40 милиона евро. Финансирането е от три източника според тръжната документация – Префектура Източна Македония и Тракия, Оперативна програма „Транспорт“, ЕТС „Гърция България“.

 

За изграждане е обявена последната част от проекта – приблизително 8 км път с габарити 7,5 до 10,5 метра с проектна скорост 40 до 50 км в час поради високопланинския терен. Заради трите източника на финансиране обектът е разделен и на три части – първо е 1,49 км, след това – 3,16 км, и последни – 3,33 км до самата българо-гръцка граница.
Пътят от българска страна до границата е направен. Остава да се изгради отсечка от 800 метра, за да се пресекат подходите при ГКПП Рудозем.

снимка: в-к Траки

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура