Анкета: Смолянчани искат качествено образование и опазване на околната среда

22 Nov, 2018

В офиса на Областен информационен център – Смолян (ОИЦ) се проведе среща с представители на местни и регионални медии. По време на срещата подробно бяха представени резултатите от проведеното анкетно проучване сред жителите на община Смолян относно приоритетите и нуждите от инвестиции през Новия програмен период 2021-2027 г..

Хората, участвали в анкетата, определят като най-важна необходимостта от повишаване качеството на образованието, което да бъде по-практично насочено и да отговаря на нуждите на бизнеса. Това би трябвало да доведе до намаляване на безработицата, което според тях е най-големият проблем на града ни. Жителите на Общината очакват и повече европейски средства за социални политики и проекти.

Анкетираните смятат, че трябва да се обърне по-голямо внимание на околната среда и се надяват да има целенасочени действия в тази насока.

Проучването е проведено и в останалите девет общини на Областта, като резултатите от тях се препокриват почти изцяло с тези на Смолян. В рамките на срещата бяха представени и актуални процедури за европейско финансиране.

Екипът на ОИЦ – Смолян остава на разположение на всички, които се интересуват от възможностите за реализиране на своите идеи със средства от Европейския съюз.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура