Отново незаконна сеч в Родопите

21 Sep, 2020

На 18 септември в полицията е получен сигнал от лесничей за това, че местността Баракли край Девин е констатирана незаконна сеч.

Неизвестен извършител е отсякъл на 8 броя дървета от вида бял бор, смърч и ела, немаркирани с контролна горска марка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

На същата дата в РУ-Девин е получен и друг сигнал от лесничей за това, че в същата местност Баракли край Девин е констатирана незаконна сеч.

Неизвестен извършител е отсякъл 24 броя дървета от вида бял бор, смърч и ела, немаркирани с контролна горска марка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Отново на 18 септември в РУ-Девин е получен сигнал от работник в РДГ Смолян, че в землище на доспатското село Чавдар е констатирана незаконна сеч.

Неизвестен извършител е отсякъл 30 броя дървета от вида бял бор, смърч и ела, немаркирани с контролна горска марка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура