Кметът на Девин Здравко Иванов уважи празника на Настан

25 May, 2024

На 24 май девинският квартал “Настан” отбеляза своя празник, а на същата дата своя патронен празник отбелязва и местното училище ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Тази година обаче своята 75-годишнина отбелязва и НЧ „Възраждане – 1949“.

Кметът на Община Девин Здравко Иванов уважи празника, като поздрави всички местни жители и гости.

“Радвам се, че отново съм тук и имам възможността да Ви поздравя по повод традиционният Ви празник, който отбелязвате на 24 май, когато отбелязваме и Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

През последните години решихме много наболели проблеми за жителите на Настан, като цялостна подмяна на водопровода, реновиране на площадно пространство, улици, изграждане на подпорни стени, заличаване на последствията от природни бедствия и др. Продължаваме с усилията си за подобряване на инфраструктурата.

Наясно сме, че има още проблеми за решаване и се стремим да работим поетапно за тях. Сигурен съм, че развитието на Настан ще продължи и ще бъде благоприятно място за развитие на туризма”, каза в част от словото си Иванов.

Кметът на Девин се обърна и лично към ръководството, педагогическия персонал, служителите и учениците на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, в Настан за да ги поздрави за патронния празник.

“Днес е специален ден и за НЧ „Възраждане – 1949“, което отбелязва своята 75 – годишнина от основаването си. Поздравявам всички бивши, настоящи самодейци, художествени ръководители и читалищни деятели! “, каза още в приветствието си кметът на Община Девин.

Той пожела още здраве и благополучие на всички.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура