Тодор Батков-син в Чепеларе: Хората тук пазят толкова сърцато българското слово

24 May, 2024

„Подкрепете ме с преференция 102 и номер 22 на изборите на 9 юни, за да бъда посланик в парламента на каузата за опазване на традициите и спорта в региона. Спортното училище в Чепеларе, както и Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка са национално богатство и заслужават подкрепа не само на местно, но и на национално ниво“.

Това каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Тодор Батков-син по време на празника на гр. Чепеларе. Кандидатската листа на партията се срещна с кметовете на Чепеларе и Широка лъка – Боран Ханджиев и Васил Седянков.

Тодор Батков- син благодари за поканата да бъде част от празника на Чепеларе и напомни, че градът е зеленото сърце на България и e родно място на баба ми Зойка Кронева.

„Щастлив съм, че хората тук пазят толкова сърцато българското слово, културните традиции и магичния ни фолклор!“, отбеляза още Батков-син.

На площада на Чепеларе той се срещна и с вицепрезидента на Република България – Илиана Йотова.„С нея споделяме общи виждания за нуждата от нов тласък в развитието на Родопите. В 50-то НС ще работя за диалога между институциите и запазването на техния авторитет, защото заедно с българската писменост те са в основата на държавната ни идентичност!“, сподели Батков-син.

Празничната програма на кандидата за депутат от гражданската квота продължи със срещи с избиратели в девинския квартал Настан и в смолянското село Кутела. Тодор Батков-син разказа, че за него са истински зареждащи именно срещите с хората, от които научава много за проблемите, които ги вълнуват и заедно обсъждат идеи за развитие на региона.

„Днес в кв. Настан освен 24 май отбелязват и кварталния си празник, който е повод хората тук да се насладят на празничната програма, на семейните сбирки и на многото радостни моменти заедно! Родопчани са известни с гостоприемството си и с широките си сърца! Тук традициите се тачат от векове и се предават на бъдещите поколения!“, изрази възхищението си Тодор Батков-син, чиято родова история е тясно свързана с региона, а той самият не крие емоционалната си свързаност с Родопите.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура